Marketlerde, pazarlarda gördüğümüz o bitkilerin minicik versiyonlarıyla tanışın. Öyle minicik dediğimizde bakmayın. Büyüklerinden 9 kat daha fazla vitamin, mineral hatta protein bulunduranları var. Tohumlardan filizlenerek yeşeren bitkilerin en küçük haline ‘Mikro Filiz’ deniliyor. Nohut, mercimek, fasulye gibi tohum halde bulunan bakliyatlardan tutun da turp otu, mor lahana gibi farklı sebzelere kadar birçok şeyin mikro filizi üretiliyor ve afiyetle tüketilebiliyor. Bu mikro yeşillikler olgun haldeki yeşil bitkilerden ve sebzelerden çok daha fazla orada vitamin ve mineral içeriyor. Bitkilerin ilk halleri oldukları için tüm besin değerini içerisinde barındırıyor. Kötü kolesterol düzeylerini düşürebiliyor, kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riskini en aza indiriyor. İçerisinde bulunan ve yüksek polifenol içeren antioksidanlar sayesinde Alzheimer hastalığına yakalanma riskini de en aza indiriyor. Kan şekerini dengede tutuyor. Özellikle diyabet hastalarının kullanılması öneriliyor. Cildi güzelleştiriyor, vücudun daha enerjik ve sağlıklı olmasına katkı sağlıyor. Mikro filizler nasıl tüketilir? Nasıl saklanır?
Büyüyen bu mikro filizleri makas yardımıyla keserek kahvaltılarınızda omletlerinizin, sandviçlerinizin üzerine koyabilirsiniz. Çiğ şekilde tüketilmesi öneriliyor. Aksi takdirde besin değerlerini kaybedebiliyorlar. Onun dışında smoothie'lerin içerisine koyabilir, onlardan hazırladığınız içecekleri afiyetle tüketebilirsiniz. Salatalarınızın içine ilave ederek lezzetine lezzet katabilir, servis aşamasında yemeklerinizi mikro filizlerinizle süsleyebilirsiniz.
Comments