🍑Tarifi : 🍑
Malzemeler;
- Şeftali
- Labne peyniri
- Hurma suyu veya esmer şeker veya bal veya pekmez
- Ceviz
- Tarçın
- Yaz aylarında ara öğünlerinde tercih edebileceğiniz hem sağlıklı hem serinleten hem gözü hem mideyi doyuran bir tarif
- İstediğiniz kadar şeftaliyi kabuklarıyla beraber ortadan ikiye keserek fırın tepsisine alıyoruz.
- Üzerlerine istediğiniz tatlandırıcı biraz gezdiriyoruz ve doğruca fırına atıyoruz. Eğer şeftalileriniz olgunlaşmışsa tatlandırıcıyı daha az veya hiç kullanmayabilirsiniz.
- Pişene kadar fırında tuttuktan sonra soğuması için kenarda bekletiyoruz.
- Üzerine bizim gibi 1 yemek kaşığı labne peyniri koyabilirsiniz veya süzme yoğurt da kullanabilirsiniz.
- Labne peynirinin üzerine biraz ceviz kırıkları ve tarçın ekledikten sonra afiyet olsun. 😋
Opmerkingen